Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2007

Δεν του έφτανε που το διέπραξε...το δημοσίευσε κιόλας !



Πολωνός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 25ετή κάθειρξη, μόλις οι αρχές ανακάλυψαν ότι είχε διαπράξει μια δολοφονία, την οποία περιέγραφε σε ένα από τα μυθιστορήματά του.

Στο βιβλίο του με τίτλο Αμόκ του 2003 ο Κρίστιαν Μπάλα περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την άγρια δολοφονία ενός Πολωνού επιχειρηματία.

Η αστυνομία βρήκε ότι το μυθιστόρημα είχε ομοιότητες με μια υπόθεση εγκλήματος που την απασχολούσε από το 2000, όταν ένα πτώμα ξεβράστηκε στις όχθες του ποταμού Όντερ στην πόλη Βρότσλαβ, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία.

Οι εισαγγελικές αρχές είπαν ότι ο Μπάλα ταπείνωσε και βασάνισε το θύμα του πριν το αφήσει να λιμοκτονήσει και κατόπιν το σκοτώσει.

Το θύμα είχε ερωτική σχέση με τη σύζυγο του συγγραφέα. «Το δικαστήριο καταδίκασε τον Κρίστιαν Μπάλα σε 25ετή κάθειρξη για το φόνο του εραστή της πρώην συζύγου του» είπε εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Ο Μπάλα είχε δηλώσει στις αρχές ότι για τη συγγραφή του βιβλίου του συνδύασε λεπτομέρειες της υπόθεσης αυτής που είχε πάρει από δημοσιεύματα με άλλα στοιχεία που επινόησε.

Πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: