Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007

«δεν υπάρχει ανθρώπινη εξήγηση για το φαινόμενο»


Πριν δέκα χρόνια το φαινόμενο είχε συνταράξει την Ιταλία. Το άγαλμα της Παναγίας στη μικρή πόλη Civitavecchia, κοντά στη Ρώμη, άρχισε να κλαίει με δάκρυα από αίμα! Όπως είναι συνηθισμένο σε τέτοιες περιπτώσεις, πλήθος πιστών έτρεξε να δει το θαύμα, αλλά και αρκετοί σκεπτικιστές αμφέβαλαν για τη γνησιότητά του. Τελικά, μετά από 10 χρόνια, το θαύμα αναγνωρίστηκε ως γνήσιο !

Η είδηση της «Παναγίας με τα δάκρυα από αίμα» είχε κάνει το γύρο του κόσμου, σε κάποιες περιπτώσεις και στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, τον Φεβρουάριο του 1995. Τότε ένα μικρό κορίτσι είχε δει από το άγαλμα της Παναγίας να τρέχουν αιμάτινα δάκρυα. Το φαινόμενο επαναλήφθηκε άλλες 14 φορές στους επόμενους μήνες. Ακόμα και ο τοπικός επίσκοπος Girolamo Grillo είχε ισχυριστεί ότι, τα άγαλμα έκλαψε στα χέρια του.

Δεδομένου όμως ότι πολλά τέτοια περιστατικά σε διάφορα μέρη του κόσμου, είχαν αποδειχθεί απάτες, τόσο η τοπική Εκκλησία όσο και το Βατικανό, κρατούσαν επιφυλάξεις για τη γνησιότητα του θαύματος. Η επίσημη Καθολική Εκκλησία απέφευγε τις δηλώσεις για το θέμα,φοβούμενη άλλο ένα φιάσκο.

Έτσι η επισκοπή της Civitavecchia κάλεσε μια επιτροπή θεολόγων,ιστορικών και γιατρών να εξετάσουν κατά πόσο το θαύμα ήταν τέτοιο.Φαίνεται ότι η επιτροπή «τα βρήκε σκούρα», καθώς χρειάστηκε 10 ολόκληρα χρόνια για να αποφανθεί ότι πρόκειται όντως για θαύμα.

Πριν λίγο καιρό η γνωστή εφημερίδα Corriere della Sera δημοσίευσε τη γνωμοδότηση της επιτροπής, η οποία αποφάνθηκε ότι «δεν υπάρχει ανθρώπινη εξήγηση για το φαινόμενο».

Γενικά, «θαύμα» θεωρείται κάθε φαινόμενο για το οποίο δεν υπάρχει κάποια επιστημονική εξήγηση και για το οποίο δεν μπορεί να αποδειχθεί ανθρώπινη παρέμβαση στην πρόκλησή του.
Με αυτό τοσκεπτικό η επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στην περίπτωση αυτή «ο Θεός είχε βάλει το χέρι Του».

Οι επιστήμονες δεν μπόρεσαν να βρουν λογική εξήγηση, καθώς η εξέταση του αίματος έδειξε ότι πρόκειται για ανθρώπινο αίμα και μάλιστα άνδρα (!), ενώ εσωτερικά το άγαλμα δεν περιείχε κάποιου τύπου «τρικ» όπως διαπιστώθηκε με ακτίνες X και άλλα επιστημονικά μέσα. Απλά το μάρμαρο αιμορραγούσε από τα μάτια με αντρικό αίμα (!)

Τελικά φαίνεται ότι, ο κόσμος του αόρατου κρύβει πολλές εκπλήξεις τις οποίες η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει.

Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: Esoterica.gr

Πηγή : www.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: