Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

Η τηλεόραση ΠΕΘΑΝΕ...Ζήτω η διαδικτυακή Τηλεόραση !

Το Joost, το πρώτο online δίκτυο που προσφέρει πρόγραμμα με ποιότητα τηλεοπτικού σήματος, εγκαινιάστηκε από το τρομερό δίδυμο που δημιούργησε τα προγράμματα Kazaa και Skype, παντρεύοντας την τηλεόραση και το Διαδίκτυο σε μια πλατφόρμα που προσφέρει νέα επίπεδα ευχρηστίας.

To Joost (προφέρεται «Τζουστ») θα αντλεί περιεχόμενο από συνεργαζόμενους τηλεοπτικούς παραγωγούς και έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες με τη Warner Music, την Endemol NV (δημιουργό του τηλεοπτικού Μεγάλου Αδελφού), τη Viacom και τη September Films, μεταξύ άλλων.

Οι χρήστες μπορούν να επιλέγουν τι θα δουν.

Το νέο κανάλι, με έδρα το Λουξεμβούργο, είναι το πρώτο από μια νέα γενιά διαδικτυακών καναλιών που αναμένονται το επόμενο διάστημα, μεταξύ άλλων το ιταλικό Babelgum και το αμερικανικό My Space TV του κολοσσού News Corp.

Πολλές ακόμα επιχειρήσεις του Διαδικτύου, όπως η AOL, το MSN και η Yahoo επενδύουν μεγάλα ποσά στα δικά τους τηλεοπτικά προγράμματα, αντί να αναμεταδίδουν «δανεικό» περιεχόμενο από τη συμβατική τηλεόραση.

«Το Internet θα ξεκινήσει προβάλλοντας παραδοσιακή ψυχαγωγία, τελικά όμως οι δημιουργοί και οι χρήστες θα αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του Διαδικτύου για να δημιουργήσουν πραγματικά συναρπαστική ψυχαγωγία» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μάικ Βόλπι, επικεφαλής του Joost, μιλώντας στην έκθεση οπτικοακουστικών μέσων MIPCOM στις Κάννες.

Το κανάλι δημιουργήθηκε από τους Νίκλας Ζένστρομ και Γιάνους Φρίις, οι οποίοι έγιναν γνωστοί από την πάλαι πότε δημοφιλή υπηρεσία ανταλλαγής αρχείων Κazza και από την εξαιρετικά επιτυχημένη υπηρεσία διαδικτυακής τηλεφωνίας Skype, την οποία πούλησαν το 2005 στο eBay.com για 2,6 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τον Βόλπι, περισσότεροι από δύο εκατομμύρια χρήστες έχουν κατεβάσει ήδη το λογισμικό που απαιτείται για την παρακολούθηση του Joost.

Πηγή : www.in.gr

4 σχόλια:

NY ANNA είπε...

Προσωπικά, νομίζω πως θα της πάρει λίγο χρόνο ακόμα... Να αποδημήσει εις Κύριον ή σε όποιον κάνει κουμάντο τέλος πάντων! Η τηλεόραση. Γιατί εμείς οι άνθρωποι έχουμε μια τάση στα "γνώριμα", στις "συνήθειές" μας, τα φοβόμαστε για λίγο καιρό τα "καινούργια".
Αλλά στον 21ο αιώνα, ίσως και ν' αλλάζουν πιο γρήγορα τα πράγματα...
Καλησπέρες...
(Σοκολατομανής, επίσης)

Καφετζής είπε...

Θα συμφωνήσω μαζί σου αν και ως οπαδός του καινούργιου ελπίζω σε γρηγορότερες αλλαγές...
Φυσικά και είσαι σοκολατομανής...όποιος δεν είναι...ψεύδεται !

If...ιγένεια είπε...

Αρκετά ενδιαφέρον φαίνεται, ας το ψάξω λίγο..

Eva F. είπε...

Ασχολήθηκα λίγο με τον χώρο σου και μου άρεσε. Θα σου έρθω ξενά. Στ΄ορκίζομαι στην Αγ. Πατάτα.!
www.evafi.blogspot.com
-(Είμαι άσχετη...Τώρα μαθαίνω...κι εγώ.)