Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2007

Επειδή δεν μπορούμε να κρατήσουμε την αναπνοή μας...


...μέχρι να σκάσουμε...βρήκαμε τη λύση !
Θα βιάσουμε τόσο σκληρά, παρά φύσει και επαναληπτικά το περιβάλλον που ζούμε, ώστε να το αναγκάσουμε να θέλει να μας στραγγαλίσει !
Ε, λοιπόν τα καταφέραμε και όχι απλά θέλει...αλλά μπορεί !

Η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που απορροφούν οι ωκεανοί έχει μειωθεί δραματικά, ανακοίνωσαν ερευνητές του Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας (UEA) έπειτα από δεκαετή έρευνα στην περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στην Journal of Geophysical Research.

Οι ερευνητές υπολόγισαν την απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα κάνοντας περισσότερες από 90.000 μετρήσεις μέσω ειδικών συστημάτων που είχαν τοποθετήσει σε εμπορικά πλοία.

Τα αποτελέσματα ήταν άκρως ανησυχητικά: Η απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα μειώθηκε στο ήμισυ την περίοδο 2000-2005 σε σχέση με τα μέσα της δεκαετίας 1990.

Η μείωση των ποσοτήτων του διοξειδίου του άνθρακα που απορροφούν οι ωκεανοί είναι πολύ πιθανό να επιφέρει επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Αναλυτής του BBC επισημαίνει πάντως ότι «οι ερευνητές δεν γνωρίζουν εάν οι αλλαγές αυτές οφείλονται στις κλιματικές αλλαγές, ή αποτελούν φυσικές μεταβολές».*

Ωστόσο οι επιστήμονες τονίζουν ότι τα αποτελέσματα τους εξέπληξαν και τους ανησύχησαν, καθώς έχουν βάσιμους λόγους να πιστεύουν ότι οι ωκεανοί μπορεί να κορεσθούν σε βάθος χρόνου, λόγω των ανθρωπογενών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Το αποτέλεσμα θα ήταν να πάψουν να απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα.

Από το σύνολο του διοξειδίου του άνθρακα που εκλύεται στην ατμόσφαιρα μόλις το μισό παραμένει εκεί. Το υπόλοιπο απορροφάται κατά ένα τέταρτο από τους ωκεανούς και κατά ένα τέταρτο από τη βιόσφαιρα στην ξηρά.

...και επειδή δε θα μάθουμε να αναπνέουμε διοξείδιο του άνθρακα...

*...μας δουλεύουν και οι ερευνητές !

Πηγή : www.in.gr

2 σχόλια:

Θυμήσου πως με λένε… είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Θυμήσου πως με λένε… είπε...

Σύμφωνα με την θεωρία της εξέλιξης ένα μικρό ποσοστό από εμάς θα επιβιώσει αφού πρώτα μεταλλαχθεί... Όλα τα όντα , το περιβάλλον , οι οργανισμοί εξελίσσονται... δεν μπορούμε να παραμείνουμε ίδιοι είναι ενάντια στη φύση μας.

Απλά το να φύγουμε από ένα περιβάλλον γνώριμο μας τρομάζει και ίσως να μη μας συμφέρει ως ανθρώπινα όντα. Με την είσοδό μας σε μία ατμόσφαιρα που κυριαρχεί το Co, CO2, N,κλπ μπορούν να συμβούν 3 πράγματα...
1. Να μεταλλαχτούμε και να αποκτήσουμε ακόμα πιο περίπλοκη δομή ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις νέες απαιτήσεις.
2. Να μεταλλαχτούμε αλλά αντίστροφα αυτή τη φορά...δηλαδή να αποκτήσουμε πιο απλή δομή όπως τα κυανοβακτήρια κλπ
3. Να μην καταφέρουμε να επιβιώσουμε και να χαθούμε.

Το σίγουρο είναι πως ζωή θα υπάρχει...