Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

Το παιδί θέλει να πάμε..! (ναι καλά...)

Ο ΡΑΤΑΤΟΥΗΣ

Υπόθεση

Οι αρουραίοι είναι συνηθισμένοι στην απόρριψη, αλλά ο Ρέμυ, ένας αρουραίος που ονειρεύεται να γίνει ένας σπουδαίος Γάλλος σεφ, έχει περισσότερα εμπόδια να ξεπεράσει από τα συνηθισμένα. Η αξιόλογη όσφρησή του και η ιδιοφυία του να συνδυάζει γεύσεις τον καθιστούν ανώτερο και καλύτερο από κάθε άνθρωπο σεφ. Ωστόσο, στον κόσμο των αρουραίων είναι αποδεχτός με άλλη ιδιότητα, χρησιμοποιώντας το μοναδικό του ταλέντο να μαζεύει τα "ασφαλή" σκουπίδια για το φαγητό της οικογένειάς του. Ο Ρέμυ μισεί τελείως την ιδέα να κλέβει και να τρώει σκουπίδια. Θεωρεί τον εαυτό του δημιουργό όχι κλέφτη.

Όταν δεν τριγυρνάει αναζητώντας κομματάκια εκλεκτού φαγητού, είναι απασχολημένος μελετώντας την πιο αξιόλογη ιδιοκτησία του, ένα βιβλίο μαγειρικής από τον διακεκριμένο σεφ Αύγουστο Γκουστό, το "Όλοι Μπορούν να Μαγειρεύουν". Όταν οι καταστάσεις κυριολεκτικά τον ρίξουν στην κουζίνα του "Γκουστό", του πιο διάσημου εστιατορίου στο Παρίσι, ο Ρέμυ θα βρεθεί μπροστά στην ευκαιρία να ζήσει το όνειρό του μαγειρεύοντας- αν και αντισυμβατικά- σε αληθινή κουζίνα!

Το πάθος του Ρέμυ για τη μαγειρική αρχίζει να κινεί μια τρελή αλυσίδα γεγονότων, που αναστατώνει την υψηλή γαστρονομία όλου του Παρισιού! Απροσδόκητος σύμμαχος του θα γίνει ο Λινγκουίνι, ένας δειλός και καλοπροαίρετος νεαρός, το αγόρι που βγάζει έξω τα σκουπίδια του εστιατορίου, ο οποίος είναι αποφασισμένος να κρατήσει τη δουλειά του με κάθε τρόπο. Η τυχαία συνάντηση τους θα τους οδηγήσει σε μία αρκετά ασυνήθιστη "φαντασ-μαγειρική" σχέση.

Πρέπει όμως να προσέχουν τον Σκίνερ τον κακότροπο και ραδιούργο σεφ του "Γκουστό" ο οποίος μισεί τους πάντες και κυρίως τον Λινγκουίνι…

Συντελεστές

Σκηνοθεσία- Σενάριο Μπραντ Μπερντ
Παραγωγή Μπραντ Λιουις
Ακούγονται οι Πατον Οσβαλτ, Μπραντ Γκαρετ, Σερ Ιαν Χολμ, Πιτερ Ο’ Τουλ,
Και στα ελληνικά, οι Βασιλης Χαραλαμποπουλος, Φωτης Σπυρος, Γιωργος Κοτανιδης
Αφήγηση Μαμαλακης Ηλιας
Μουσική Μαϊκλ Τζιακινο
Διάρκεια 117΄

Πηγή : www.cinema.ert.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όποιος το είδε ας μας το σχολιάσει, να ξέρουμε περίπου τι να περιμένουμε...