Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

Αν υποψιαστώ...ότι...η γιαγιά μου..!


ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ μελέτη σχετικά με το σεξ στις μεγαλύτερες ηλικίες στις ΗΠΑ αποκαλύπτει ότι οι ηλικιωμένοι εμφανίζονται απρσδόκητα πρόθυμοι και ικανοί να μιλήσουν και να προχωρήσουν σε ιδιαίτερες συνευρέσεις που θα έκαναν τα εγγόνια τους να κοκκινίσουν.

Η έρευνα είναι η μεγαλύτερη που πραγματοποιήθηκε ποτέ στο συγκεκριμένο θέμα. Πολλοί θεωρούν ότι η ερωτική επιθυμία μειώνεται ή και εξαφανίζεται μετά τα εβδομήντα χρόνια, ωστόσο περισσότεροι από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων άνω των 85 ετών, ανέφερε ότι είχε τουλάχιστον μία σεξουαλική επαφή τον περασμένο χρόνο. Μάλιστα, η απουσία ερωτικής επαφής, όταν υπάρχει, φαίνεται να οφείλεται στην απουσία ερωτικού συντρόφου και όχι επιθυμίας, ειδικά στις γυναίκες.

Η ομοσπονδιακά χρηματοδοτούμενη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Medicine, έρχεται να ανατρέψει πολλές από τις στερεοτυπικές αντιλήψεις, μία εκ των οποίων είναι ότι οι ερωτικές περιπτύξεις αφορούν μόνο τις νεότερες ηλικίες. «Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η ερωτική επιθυμία χάνεται μετά από κάποια αόριστη ηλικία είπε ο ερευνητής Έντουαρντ Λάουμαν του πανεπιστημίου του Σικάγο. Ωστόσο, περισσότεροι από τους μισούς ηλικίας 57 έως 75 ετών δήλωσαν ότι συμμετείχαν σε στοματικό έρωτα μέσα στο τελευταίο έτος, όπως και το ένα τρίτο των ηλικιών 75 έως 85 ετών.

Η έρευνα περιελάμβανε δίωρες προσωπικές συνεντεύξεις με 3.005 άντρες και γυναίκες από διάφορες περιοχές των ΗΠΑ. Ακόμη, οι συμμετέχοντες υπεβλήθησαν σε εξετάσεις αίματος και σάλιου για να προσδιοριστούν τα επίπεδα ορμονών που σχετίζονται με τη σεξουαλική επιθυμία.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, υπήρξαν πολλοί λόγοι για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας έρευνας που σχετίζονται με την συνολική καλή υγεία του ατόμου. Τα σεξουαλικά προβλήματα μπορεί να είναι ενδείξεις διαβήτη, λοιμώξεων ή άλλων παθήσεων. Επίσης, ερωτικής φύσεως προβλήματα που αγνοούνται ή δεν θεραπεύονται μπορεί να οδηγήσουν σε κατάθλιψη, έως και κοινωνική περιθωριοποίηση.

Πηγή : www.kathimerini.gr με πληροφορίες Associated Press

8 σχόλια:

Θυμήσου πως με λένε… είπε...

φαντάσου τώρα τη γιαγιά σου να ...και μετά να κάνει αυτό...... και το άλλο... Οι πολυέλαιοι στο σπίτι είναι στη θέση τους?!

Loth είπε...

KAΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ..ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ..Η' ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!
ΥΓ.ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΦΕ ΧΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΟΟ
ΚΑΛΗΜΕΕΕΡΕΣ!

Καφετζής είπε...

@ θυμήσου...
τώρα που το λές όχι...και οι χειροπέδες δεν είναι του μικρού...ε?

@ loth
Μωρέ μια χαρά κάνουν όντως...
...απλά δεν μπορώ να φανταστώ τη ΔΙΚΗ μου γιαγιά..!

maya είπε...

αισιόδοξο μήνυμα!
ήρθα να πω μια καλησπέρα. πολύ χαρούμενο το καφέ σου, μου αρέσει η μουσική, η μυρωδιά του καφέ και η καλή σου διάθεση!
θα ξανάρθω
νάσαι καλά
πολύχρωμη καληνύχτα!

seaina είπε...

Μου φαίνεται ότι γενικά δεν μπορούμε να φανταστούμε ανθρώπους που γνωρίζουμε και ιδιαίτερα συγγενείς μας ή κολλητούς μας να κάνουν sex, πόσο μάλλον τους παπούδες μας και τις γιαγιάδες μας.
Πάντων αισιόδοκα μου ακούγονται όλα αυτά στην περίπτωση που φτάσουμε σε αυτές τις ηλικίες!
Καλημέρα!

the muppet show girls είπε...

Στις ΗΠΑ ε;
Χμμ, μου φαίνεται πως έχει μια βάση το θέμα. Οι ηλικιακές ομάδες που αναφέρεις είναι η περίφημη μεταπολεμική (του '40) γενιά.
Η ίδια που απενεχοποίησε τη μαριχουάνα και έκανε σύμβολό της το Βιετνάμ. Πάνω κάτω έτσι. Οι ίδιοι που θα τους δεις να κάνουν extreme sports και να απολαμβάνουν τη ζωή περισσότερο ίσως από το μέσο τριαντάρη Αμερικανό.
Να πάρει, πάλι σε market segmentation έπεσα!
Όσο για τη γιαγιά σου...don't worry! Μια χαρά θα περνάει '-)

Φιλιά ( δεν τα πήγαμε άσχημα χθες ε; Κι ας έλειπε ισχυρό δίδυμο στο κέντρο)

Καφετζής είπε...

@ maya
thanks, να σε βλέπουμε..!

@ seaina
...εμάς ούτως ή άλλως γαμ@@ντας θα μας φτάσουνε σε αυτές τις ηλικίες..!
καλημέρα και σε σένα

@ the muppet show girls
καλά τα λές, αλλά...η γιαγιά ΜΟΥ ?
(ε όχι και δεν τα πήγαμε άσχημα με τους πουθενάδες..!)
καλημέρα !

Lily είπε...

Μια χαρά το βρίσκω το sex σε αυτή την ηλικία!! Γιατί όπως λέει και το άσμα
«οι σαραντάρες ίσων με δυο εικοσάρες
Για αυτό οι σαραντάρες έχουν διπλές της χάρες» οπότε οι 60άρες ίσων με 3 20άρες
Οι 80άρες ίσων με 4 20άρες και αναλόγως πάνε και οι χάρες!!!

Πολύ μου αρέσει ο καφενές σου!! Χάρηκα που σε βρήκα και πάω να σου τραβήξω ένα Linkακι στο blog μου να σε βρίσκουν και οι δικοί μου! C U 

http://lilyftomgazi.blogspot.com